Classes & Programs

Ressourcer

Triceps øvelser - Få større arme med denne guide

Er du på udkig efter større arme? Så er curls ikke nok!

Rigtig gode biceps øvelser giver en stor biceps, men biceps udgør en lille del af overarmens samlede areal, og det er faktisk i virkeligheden triceps der skal have tæsk, hvis dine arme skal gro. 

Guide: Gode øvelser til dig, der har ondt i lænden

De fleste har prøvet at være lidt stiv og om i musklerne omkring lænden, og måske tænker du, at det er en dårlig idé at lave yoga, hvis ryggen er spændt og øm?

Men det er faktisk en rigtig god ide at bevæge lænden lidt; roligt, med opmærksomhed og masser af vejrtrækning.

Indtalte øvelser fra Mentaliseringsguiden

Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit.

Effektiv kalorieforbrænding på stuegulvet

Kalorieforbrænding på 20 minutter

Her har du et program med effektive 6 øvelser, der banker din forbrænding helt i vejret. Din puls kommer til at slå hurtigere end en uptempoversion af “Despacito”, og efter bare 20 minutter er kroppen langt bedre rustet til hverdagens udfordringer. 

6 gode tips: Det skal du spise før træning

Er du i tvivl om, hvad der er godt at spise inden din træning? Her får du 6 madvarer, der er gode for dig og din krop, og som resulterer i både bedre træning og endnu bedre resultater.

Sådan skal du spise før og efter træning. Kulhydrater til udholdenheden.

Kulhydrater til udholdenheden. Proteiner til musklerne. Fedt til hormoner. Her får du danske forskeres bedste råd til at sammensætte en god træningskost før og efter træning.

LÆS MERE OM STYRKETRÆNINGSØVELSER

STYRKETRÆNINGSØVELSER | Med Aktiv Trænings styrketræningsøvelser får du trænet alle muskelgrupper mest optimalt. Se videoer af styrketræningsøvelserne og få forklaring på, hvordan og hvor mange gange de forskellige styrketræningsøvelser skal udføres.

Væske under træning – Er det vigtigt?

Sommeren er over os og det betyder som regel at vi begiver os ud på de lidt længer MTB ture, men får du drukket nok væske ?

7 sunde fødevarer at spise før træning

Takket være deres høje indhold af essentielle fedtsyrer giver avocadoer energi og forbedrer den fysiske og mentale ydeevne. De er en glimrende tilføjelse til ens daglige kost, fordi de er meget mættende

SKAL DU LAVE UDSTRÆKNING FØR OG EFTER TRÆNING

Om du er atlet eller blot vil holde formen og sundheden ved lige, søger du altid måder at forbedre din præstation på. I den anledning er der en række fordele forbundet ved udstrækning, som kan hjælpe dig til et højere præstationsniveau og samtidigt mindske chancen for eventuelle skader. Ikke alle udstrækningsøvelser har disse fordele, der hurtigt kan skabe forvirring omkring hvad du skal gøre før eller efter din træning. Denne artikel guider dig til om du skal strække ud før eller efter din træning og hvordan du gør det mest optimalt.

GUIDE: SÅDAN UNDGÅR DU SKADER

DU KAN SELV FORHINDRE MANGE LØBESKADER VED AT ARBEJDE MED BEVÆGELIGHED OG KONTROL

Alle kan blive ramt af en løbeskade. Uanset om man løber hurtigt eller langsomt, let eller tungt, kan man få spændt ben for sin træning, hvis man ikke tænker sig om. Det er ofte de samme løbeskader, vi bliver ramt af, men det er ikke nødvendigvis af de samme årsager. Den udløsende faktor er ofte helt individuel, og derfor er det også nødvendigt at se på den enkeltes forhistorie for at finde ud af, hvordan han eller hun bedst muligt bliver skaden kvit og kommer tilbage i løbeskoene.

Få 3 mindfulness øvelser gratis

Rigtig mange mennesker kender i dag til mindfulness, eller har hørt om det – på den ene eller anden måde. Det kan være, at du lander på min hjemmeside med mindfulness-øvelser, fordi du gerne vil i gang? Måske har du allerede selv prøvet forskellige mindfulness-øvelser hjemme hos dig selv eller måske har du været på et mindfulness-kursus? Uanset, kan du bruge de 3 mindfulness-øvelser du finder her, dem kan alle have glæde af.

Forebyg skader med 5 effektive balanceøvelser

En god balance er vejen til en flot holdning og større stabilitet, så du forebygger skader. Med dette program til hjemmetræning styrker du hele kroppen, samtidig med at din balanceevne automatisk bliver udfordret.

SÅDAN VÆLGER DU DET RIGTIGE TRÆNINGSPROGRAM

En af de ting, der bliver søgt og spurgt mest efter, er træningsprogrammer. Styrketræning behøver ikke være kompliceret, men både som ny, der gerne vil igang og som øvet, der har brug for inspiration, er programmet en stor del af træningen. Skal det være fullbody, 2-split, 3-split eller noget fjerde? Hvor mange øvelser, sæt og gentagelser er nødvendige for at få de resultater, man ønsker? Her har jeg samlet nogle programmer til en lille oversigt, så du kan få inspiration til opbygningen af dit eget program.

På dybt vand: Motion i svømmehallen

Brug svømmehallen til mere end blot at svømme. Træning i vand er både sjovt og effektivt – og så er det så skånsomt for led og muskler at alle kan være med.

Motion i svømmehallen behøver ikke være lig med at svømme baner. Både hvis du ønsker generel motion, og hvis du har brug skånsom træning eller genoptræning, byder vandet på masser af muligheder.

5 øvelser: Bliv mere smidig med Anna Bogdanova

Har du svært ved at bukke dig ned, og er det umuligt at komme ned på hug? Både alder og for lidt bevægelse i det daglige hæmmer kroppens evne til at bevæge sig frit – derfor får du her træningsspecialist Anna Bogdanovas fem nemme øvelser, som vil gøre din krop mere smidig.

FORDELE VED KONDITIONS -OG STYRKETRÆNING

Min træning har altid været meget forskellig, og jeg laver både konditions -og styrketræning. Jeg har personligt aldrig været fan af at løbe langt, så mit fokus har altid været intervaller. Jeg ser ingen grund til at lave noget, som jeg virkelig hader, og det vil jeg aldrig anbefale mine klienter til. Find ud af hvilken form for træning, som du kan lide, så opnår du de bedste resultater!

Guide til effektiv hurtig træning

For at få mest muligt ud af den begrænsede tid du har til træning, kræver det en planlægning hvor du varierer din træningsrutine.

Forskning viser, at intens motion frigiver et hormon, der forbrænder fedt på maven, samtidig med at du opbygger flere muskelfibre. Det er rigtig gode nyheder, for dem der ikke har så meget tid til træning.

Træningstips

Få gode gode råd til træning og forberedelse samt tips til løbetekniske øvelser, der gør dig til en bedre og stærkere løber – uanset hvilken distance, du træner til.

Træningstips leveres til dig af den erfarne løber Henrik Them – vinder af flere end 40 danske mesterskaber med en marathon-PR på 2.15.54.

5 træningstips til flad mave

Hemmeligheden bag en flad mave er ifølge personlig træner Mikael Beck at bruge maven aktivt i hverdagen som hjælpemuskel.

Hemmeligheden bag en flad mave er ifølge personlig træner Mikael Beck at bruge maven aktivt i hverdagen som hjælpemuskel. Du får her hans bedste tips til at holde maven fast.

1. Kend din mavemuskler
− Det vigtigste er at vide, hvordan dine mavemuskler ser ud, og hvordan de virker. Mavemusklerne ligger i tre lag − de inderste ”holder” kroppen oprejst og stabiliserer ryggen, de skrå, som vi bruger til at dreje kroppen med, og de lige, som vi anvender, når vi skal bøje os forover. Mavemusklerne er en ”lille” muskelgruppe sammenlignet med f.eks. balder og lår.

Meditations-øvelse

Find en god siddestilling med rank rygsøjle.

Gerne på en fast pude, så du sidder med hofterne højere end knæene.

Måske med rygstøtte helt nede ved korsbenet, hvis din ryg bliver øm.

Begge fodsåler i gulvet, hænderne på lårene.

Hjemmetræning med TRX

 

Har du svært ved at få presset træningen ind i hverdagen? eller vil du gerne træne på ferien? Jeg har lavet en video over en TRX træning, så du nemt kan træne hele kroppen igennem, om du er på ferie, hjemme i stuen eller hvor du befinder dig – det eneste du skal bruge er en TRX slyngetræner og forskellige trx øvelser. Jeg har samlet et effektivt program, som du kan finde lige her..

Vi er netop vendt tilbage til Danmark, efter 10 dejlige dage i varme. Vi befandt os på det smukkeste ressort på Koh Yao Yai, i Thailand og det kom der en lille træningsvideo ud af. Tjek lige den smukke udsigt fra vores altan!

DET RIGTIGE TRÆNINGSTØJ

For det første, når du skal ud og købe træningstøj er det meget vigtigt at du gør op med dig selv, om du skal træne i motionscenter eller om det er holdtræning eller hvilken form for træning du har tænkt dig at gøre.

Jeg har i denne artikel tænkt mig at gå ud fra hvis du gerne vil starte med at træne i et motionscenter. Læs med her.

 

Træningsvejledning

Motion har mange gavnlige virkninger på helbredet og bidrager på mange måder til et stærkt immunforsvar. Udover at nedsætte risikoen for de typiske livsstilssygdomme, styrker motion knogler, muskler og sener og nedsætter risikoen for stress. Kontrolleret og korrekt træning af kroppens muskler øger kroppens udholdenhed og styrke og stabiliserer led og sener. Herved bliver kroppen i stand til bedre at varetage dagligdagens opgaver og fysiske anstrengelser.

Træn Hofterne - Få 6 Effektive Øvelser

Du træner ben, balder, lår, skuldre og arme, men hvor tit træner du egentlig dine hofter? Formentlig aldrig, men det er faktisk en rigtig dårlig idé.

Utrænede, stive hofter bevæger sig nemlig ikke, som de skal, og dermed belastes dine muskler omkring hofterne forkert. Det kan føre til problemer med både ryg, knæ og bækkenbund. En stærk hofte hjælper dig derimod fremad når du går og løber, den hjælper dig med at holde balancen, giver dig færre skider og forbedre generelt alle dine bevægelser.

Hvilke muskler træner man med en romaskine

Romaskinen er måske det mest oversete kredsløbsudstyr, hvilket er ærgerligt. Kort sagt er det den konditionsmaskine, der giver den bedste all-round træning af kroppen. Med romaskinen træner du næsten samtlige muskelgrupper i kroppen. I denne artikel laver vi en analyse af robevægelsen, og skaber et overblik over hvilke muskler der trænes på en romaskine.

Fire enkle øvelser til træning af din balance

Alle kan have nytte af balancetræning, hvad enten det handler om at undgå skader på løbeturen eller forhindre fald hos ældre. Balancen bliver generelt dårligere med alderen, men man kan modvirke forringelsen ved at træne.

En god balance består af et godt samarbejde mellem ‘balancesanserne’ samt hjernen og de muskler, som hjælper til at holde os stabile. Med en god balance kan du blive stående på dine ben, når bussen sætter i gang med et ryk eller undgå at vrikke om på anklen på et ujævnt underlag.

Hvornår er det bedst at træne? Morgen, eftermiddag eller aften?

Vi ved jo alle, at motion er godt for os. Men har du nogensinde overvejet, om der er et optimalt tidspunkt, hvor du bør finde løbeskoene frem og tage i fitnesscentret eller måske bare træne lidt derhjemme eller ordne haven? En ny undersøgelse i The Journal of Obesity har muligvis svaret på, hvordan du kan forbrænde mere fedt eller forbedre din form ved at træne på et bestemt tidspunkt af dagen.

Træning af mavemusklerne – Fra begynder til topatlet

Der er mange grunde til at træne sine mavemuskler. Først og fremmest er fordi gode mavemuskler er en vigtig forudsætning for en god ryg-funktion. Dernæst er gode mavemuskler også fundamentet i en masse sportsrelaterede bevægelser. Sidst, men ikke mindst er gode mavemuskler grundlaget for at opnå det trimmede look – six-pack’en – som er så eftertragtet.Som med al anden træning er det vigtigt at gå gradvist frem. Det er bedre at starte med for lette øvelser end for svære. På den anden side set kræver det også hårde øvelser, hvis man for alvor vil være stærk.

Træning, der fjerner fedtet

Det at gå op og ned i vægt er en ren fysisk proces, som der ikke er noget hokus-pokus ved.

Her forklarer vi, hvad der rent faktisk sker i kroppen, når fedtet forbrændes i løbet af en træningsøvelse.

Fedtet forbrændes jo under træning, uanset om du er klar over, hvordan det foregår eller ej.

0/50 ratings

fitness øvelse

Send os besked